Ambasadorja e SHBA-së, Yuri Kim e ftuar në aktivitetin e Dhomës Amerikane të Tregtisë komentoi sulmet kibernetike që ndodhën në vendin tonë, pas të cilës thuhet se fshihet Irani.

Ajo tha se disa keqdashës u përpoqën që të minojnë besimin në demokraci.

“Ka disa njerëz të jashtëzakonshëm që kanë ardhur në këtë konferencë. Do të kisha dashur që ta kisha pasur kalanderin tim bosh sot dhe nesër që të merrja pjesë në këto diskutime. Ata do të flasin për rrisqet, rreziqet e kibernetikës. Ky diskutim nuk mund të kishte ardhur në një kohë më të volitshme se kjo.

Drejtuesit vendor kanë një rol më rëndësi në demokraci. Ju e dini se çfarë prioritetesh ka për të pasur një jetë në të sigurt. Rishtas në Shqipërisë, siç e kemi pasur muajt e fundit, mbrojtjen e disa keqdashësve që përpiqen që të minojnë besimin në demokraci, ku iu prishet qetësia qytetarëve. SHBA janë këtu për të ndihmuar. Kemi ndihmuar për masat kibernetike. Për shkak të varësisë së qytetarëve nga rrjetet sociale, kemi nevojë për partneritet”, tha ambasadorja Kim.