Policia gjeti dhjetëra mijëra paund kanabis duke u rritur në një banesë në Derby pasi oficerët në patrullë u çuan në të nga era karakteristike e drogës. Gjykata e Derby Crown përpiloi se si gjetën pesë dhoma të caktuara për të rritur bimët ilegale, si dhe fermerin që paguhej për t’u kujdesur për to.

Shqiptari, Martin Ndoci, kishte paguar për të ardhur në Britaninë e Madhe me një kamion dhe ishte përfshirë në operacionin e paligjshëm, pasi donte para për t’i dërguar në Shqipëri për të paguar kujdesin mjekësor për djalin e tij të sëmurë.

Por në vend të kësaj ai e ka gjetur veten pas hekurave. Duke e burgosur për gjashtë muaj, gjyqtari Shaun Smith KC tha: “Zoti Ndoci, ju ishit kopshtar për një fermë kanabisi në një banesë. Ishte një strukturë mjaft profesionale dhe ishte në gjendje të prodhonte shumë kanabis.