Anija e cila u nis pak ditë më parë nga Ukrainë me 6 mijë ton grurë ka mbërritur në orët e para të mëngjesit të sotëm në Durrës.

Anija “Jaohar Ranim” u furnizua me grurë në portin Izmai të Ukrainës disa ditë më parë, në bazë të marrveshjes të arritur nëpërmjet Rusisë dhe Ukrainës, për të lejuar eksportimin e stokut të grurit të bllokuar nëpër  depo për shkak të luftës.

Në Ukrainë ka ende tenoleta grurë të bllokuar, që pritet të shpërndahen në të gjithë globin.