“Prime” e sotëm u rikthye edhe njëherë debati që ndodhi mes Luizit dhe Efit spektaklin e kaluar.

Debati mes tyre u komentua edhe gjatë javës nga banorët e tjerë, më së shumti mes Efit dhe Deas, e cila nuk ishte aspak darkord me deklaratën e Luizit.

Ky i fundit u shpreh se Efi ka dalë nga programi “Përputhen” dhe se është mashtruese.

Efi: Unë nuk dua ta ul veten që t’ia kthej në të njëjtën mënyrë. Mua nuk ma ndjen se çfarë thotë Luizi. Luizi është si ata komentuesit në Instagram që nuk dinë se çfarë thonë. Ne kemi faktorizuar njëri-tjetrin. Për aq kohë sa kam qenë mikja e tij, e respektoj pa fund. Mezi pres që të mos e shoh më me sy. Nuk më intereson fare as ekzistenca e tij këtu brenda, nuk më intereson më. Kaq. Nuk kam më asnjë ndjesi negative, nuk më intereson më fare mendimi i tij. U mërzita në fillim kur erdha sepse i prisja ndryshe situatat. Ajo është e vetmja gjë që më mërzit dhe kam dalë në konkluzion se ai për qëllimet e veta i shkel të gjithë me këmbë. Është ai ndryshimi që unë i pashë gjërat ndryshe. Nuk më vrasin fjalët e tij, sepse unë e di realitetin. Përpara se të niste “Prime”, ky zotëri po i binde të gjithë që ishte një lojë. Dhe të flasë ky për fjalën mashtrim apo manipulim…

Luizi: Gjithë ky reagim apo qëndrim që po mbaj ndaj saj vjen si rrjedhojë e ditës kur ajo hyri brenda dhe nisi të debatonte me Kiarën. Kiarës i kam thënë se edhe pa qenë bashkë, e kemi kuptuar njëri-tjetrin me sy. Kam parë gjithçka të vërtetë në sytë e saj. Kjo është loja e Efit, është e drejta e saj thjesht u kuptua qëllimi i saj, për të ardhur në finale. I uroj suksese dhe daltë nga këtu të shkojë te Përputhen prapë. Kanë për të dalë fjalët e Kiarës dhe nuk pendohem për qëndrimin që po mbaj ndaj Efit. Mora përsipër me rreziku dhe jo me gabu.

Dea: Po, përse e afrove?

Luizi: Nuk e afrova, lojën asaj ia kam mësuar unë.

Efi: Unë as nuk jam përfshirë ndonjëherë në lojën tënde. Nuk e di nëse kam arritur deri në këtë pikë. Unë kam pranuar gabimin tim për një fjalë më tepër që thashë dhe jam munduar me atë timen që të mos e shkëpus këtë lloj miqësie. Shihja që pala tjetër nuk e dëshironte këtë lloj gjëje. Por, nga “Prime” i kaluar, kur çfarë nuk tha, unë sërish zgjodha të mos e ofendoj. Kanë mbetur vetëm 7 ditë, kështu që… Nuk po di si ta menaxhoj, por di që ky njeri nuk do jetë kurrë pjesë e jetës sime. I uroj suksese dhe nëse ai fiton, vetëm kaq.

Luizi: Ndoshta kam luajtur më fort se të gjithë, por nuk ia kam thënë askujt kurrë mos t’i pafsha sytë e ballit. Për mua, kjo sinqerisht nuk është fyerje, por mallkim. Suksese dhe të priftë Zoti mbarë. E di mirë se për çfarë qëllimi kam hyrë dhe se çfarë po bëj.

Efi: Unë nuk mallkova njeri, thjesht nuk dua ta shoh më. Nuk kam parë njeri më ekstremist dhe më manipulues truri.

Luizi: Je shembull konkret i shprehjes, “Kalova lumin të *jefsha kalin”.

Efi: Kur të dalësh jashtë do shikosh që më ke rënë kot në qafë. Të kam patur shumë xhan dhe kam patur shumë respekt. Unë dola këtu sikur unë kam thënë okëj për çdo gjë që ti ke thënë. Ti më ul mua në një lloj pike që nuk ka lezet.

Luizi: Është mendimi im, dhe do e them sërish.

Efi: Ti përse më nënvlerëson?

Luizi: Ti nuk e ke për turp, vazhdo. Ky është mendimi im, përse mërzitesh? Unë nuk e imagjinoj dot që një femër të dalë dhe të thotë përpara 30 djemëve që unë këtë pëlqej.

Efi: Mua nuk ma ndjen. Nuk të eci kësaj rradhe.

Luizi: Ti aq kapacitet ke.

Kristi: Ti po i përforcon çdo gjë të shëmtuar që ai thotë.

Efi: Nuk lejoj askënd të më ofendojë, pa patur asnjë argument.

Luizi: Je e vetmja që ke mashtruar, për gjithçka.

Efi: Po nëse nuk kam mashtruar çfarë do bësh?

Luizi: Ke falje publike në mes të sheshit Skënderej. Të gjithë e dinë që kush ka mashtruar, mes kësaj dhe Kiarës. Kristi je duke mbrojtur njerin e gabuar. Mashtrimet e saj në çdo debat që ajo ka patur me Kiarën. Ajo e di shumë mirë si e kam mbajtur unë.

Efi: E ke bërë për interesin tënd, që unë të të mbështes jashtë.

Luizi: Kiara u ngrit 5 herë për të ikur dhe më tha që kishte hyrë brenda vetëm për mua.

Efi: Thjesht ashtu i ka interesuar.

Dea: Ne nuk dimë asgjë që ta ndajmë se kush gënjeu dhe kush jo.

Kristi: Kanë gënjyer që të gjithë.

Dea: Kiara kishte ardhur për Luizin, nuk kishte si synim finalen. Ai e bëri kundërshtare Efin që të bënte debate deri në finale. Duke e patur Efin aleate nuk i shërbeu fare.

Luizi: Efi u rikthye dhe fjalën e parë që tha ishte Ah moj Dea, filloi të merrej me Dean. Je kokrra e interesaxhies.

Dea: Unë dhe Efi e kemi sqaruar që nuk kemi asgjë personale me njëra-tjetrën.

Luizi: Efi Dhedhes nuk ta fal që e nxore jashtë shtëpisë.

Efi: Ja kam falur. Unë nuk kisha në dorë të bëja më ndonjë gjë tjetër. Këtu e shoh që Dea po ecën përpara dhe kaq. Nuk mund të debatoj më me të. Në finale dua të tregoj vetëm gjëra të mira.

Kristi: Mos e mbaj gjallë diçka që nuk është as e bukur dhe nuk ka vlerë për ty. Mbylle.

Dea: Unë nuk kam asnjë interes me Efin që ta afroj në lojë. Kam patur periudha që e kam patur Luizin kundër dhe jam kam dalë shumë mirë. Kur Efi e sheh diçka që është gabim e thotë ashtu. Unë e vlersoj që ajo i thotë gjërat ashtu si janë. Arrijmë të kuptohemi me njëra-tjerën.

Efi: Në çdo situatë faktorizohet me shprehjen që po bëjmë lojë.

Arbër: Nuk jam dakord që përdorin histori të shkuara të banorëve. Dhe Kristi ka qenë në një program të ngjashëm, por nuk ia përmend njëri. Për marrëdhënien mes Luizit dhe Efit, ka qenë gjithmonë për interes. I futën shkelmin njëri-tjetrit dhe përfunduan këtu.

Efi: Përse shqelm njëri-tjetrit?

Arbër: Ti u përpoqe ta rregulloje, por ai ta mbylli derën. Unë kur prishëm me një shok, nuk e ofendoj dhe nuk e fyej.

Efi: Reagimi im ishte te dhoma e rrëfimit, kam shpërthyer.