Një studim i ri ka zbuluar se gratë që ushqejnë me gji foshnjat e tyre për të paktën gjashtë muaj mund të përmirësojnë shëndetin e tyre kardiovaskular dhe metabolik për të paktën tre vjet, promovon një reduktim të ndjeshëm të hipertensionit kronik dhe diabetit.

E rëndësishmja, përfitimet u panë edhe tek gratë me shtatzëni të komplikuara, të cilat janë në rrezik të shtuar të sëmundjeve kardiovaskulare më vonë në jetë.

Përfitimet shëndetësore që ofron ushqyerja me gji për të sapolindurit diskutohen shpesh, por më pak flitet për mënyrën se si ushqyerja me gji ndikon tek nënat.