Në 24 orët e fundit ushtria izraelite ka vazhduar vazhdoi operacionet e saj sulmuese në të gjithë Rripin e Gazës, por goditi infrastrukturën dhe “terroristët” veçanërisht në zonën Shejaiya, afër qytetit të Gazës në veri.

Ushtria bëri me dije se ka “eliminuar terroristët, ka gjetur armë dhe ka çmontuar vendet dhe infrastrukturën e Hamasit”.

Për më tepër, “gjatë bastisjeve në shënjestër, trupat e IDF gjetën tunele operative dhe armë, duke përfshirë pushkë AK-47, granata, revista dhe pajisje shtesë ushtarake.”. Sa i përket Rafahut, gjithashtu në qytetin jugor” në bashkëpunim me trupat tokësore, Forcat Ajrore të Izraelit çmontuan infrastruktura të ndryshme”.