Ylli i Reality TV, Paris Hilton bëri thirrje për një mbikëqyrje më të madhe federale të programeve të kujdesit për të rinjtë në një seancë dëgjimore të komitetit të Dhomës së Përfaqësuesve të SHBA-së. Hilton përshkroi përvojën e saj traumatike në institucionet e kujdesit për të rinjtë.

Hilton stërmbesa e themeluesit të Hilton Hotels, Conrad Hilton, ka folur publikisht për abuzimin emocional dhe fizik që ajo pësoi kur u vendos në ambientet rezidenciale të trajtimit të të rinjve si adoleshente. Paris përshkroi se ishte marrë nga shtrati i saj në mes të natës në moshën 16-vjeçare dhe u transportua nëpër linjat shtetërore në një objekt rezidencial ku kishte përjetuar abuzim fizik dhe seksual.

“Kjo industri prej 23 miliardë dollarësh e sheh këtë popullsi (të fëmijëve të cenueshëm) si shenja të dollarit dhe funksionon pa mbikëqyrje kuptimplotë,” tha ajo.

“Nuk ka arsim në këto vende, ka myk dhe gjak në mure,” shtoi ajo në përgjigje të pyetjeve të ligjvënësve. “Është e tmerrshme se si janë këto vende. Janë më keq se disa kolibe qensh.”

Hilton tha se firmat e kapitalit privat që kanë marrë një aksion më të madh në industri vitet e fundit fokusohen në maksimizimin e fitimeve, duke i shtyrë ata të punësojnë punëtorë të pakualifikuar.

“Ata po kujdesen më shumë për fitimin sesa për sigurinë e fëmijëve,” tha ajo.

Hilton përshkroi për herë të parë përvojën e saj në një institucion në Utah, për të cilën ajo tha se e ka lënë atë me çrregullim stresi post traumatik nga i cili vazhdon të vuajë.

“Këto programe premtuan shërim, rritje dhe mbështetje, por në vend të kësaj nuk më lejoi të flisja, të lëvizja lirshëm, madje as të shikoja nga dritarja për dy vjet,” i tha Hilton komitetit. “Prindërit e mi u mashtruan plotësisht, u gënjyen dhe u manipuluan nga kjo industri fitimprurëse, kështu që ju mund të imagjinoni përvojën për të rinjtë që nuk kanë njeri që t’i kontrollojë.”

Disa ligjvënës ranë dakord se më shumë mbikëqyrje federale ishte e nevojshme.