Një 35-vjeçar shqiptar në Rodos, Greqi është dënuar me 8 vite burg dhe 3500 euro gjobë nga Gjykata Pesëanëtarësh e Apelit Dodekanez, ndërsa 43-vjeçari i tij i bashkëakuzuar, i cili nuk ka bërë ankim, është dënuar me 10 vjet burg dhe 7000 euro gjobë.

Sipas mediave greke në këtë krim është i përfshirë edhe shtetasi E.T, i cili i shmanget arrestimit.

Rasti ka nisur në janar të vitit 2010 kur në AT Ialyssos u raportua se autorë të panjohur kanë hyrë në një stallë në Keramidenia në Pastidë në orët e para të datës 5 janar dhe kanë marrë një rast me mjete, një sharrë elektrike me motor dhe katër kafshë. Konkretisht, autorët kanë hequr dy dhi dhe dy keca, të cilat pasi i kanë therur dhe pastruar, i kanë hedhur lëkurat në një përrua aty pranë.

Viktima u ankua gjithashtu se Pashkët e kaluara, një i njohur i tij shqiptar kishte sjellë si ndihmës për therjen e dhive një bashkatdhetar, i cili kishte një makinë me karakteristikat e mësipërme dhe që banonte në Paradisi.