Një minoren shqiptar i cili ishte kthyer në tmerrin e banorëve të disa lagjeve të Londrës si grabitës shtëpish, është arrestuar dhe ka dalë përpara gjykatës të së miturve “ West London Youth Court”.

16-vjeçari banues në Bedford, emri të cilit nuk bëhet publik me urdhër të gjykatës, akuzohet për një seri grabitjesh të shtëpive e tentativa grabitjesh në harkun kohor tetor-dhjetor 2022.

Madje edhe për dhunë ndaj një vajze në janar të këtij viti.

Ndaj tij rëndojnë 9 akuza.

  1. Për grabitje më 20.10.2022 në rrugën Clifton Road, Greenford, Middlesex, nga ku vodhi bizhuteri me vlerë £9,000.
  2. Në 12.10.2022 në rrugën Corring Way Ealing përsëri për grabitje bizhuterish, vlera e panjohur.
  3. Grabitje në të një banese në rrugën Petts Hill, Northolt, Middlesex, vlera bizhuve të vjedhura £2,775.
  4. Në 22.12.2022 në Colchester/ Essex grabiti në banesë një unazë dhe një orë me vlerë 5,600 stërlina.
  5. Tentativë grabitje shtëpie në rrugën Brentford Close, Hayes, MiddleSex.
  6. Tentativë grabitje 18.10.2022 banesë në Cleveley Crescent, London.
  7. Tentativë grabitje në 18.10.2022 banesë në rrugën Granchenster, Westfields Road, London.
  8. Në 24.10.2022 grabitje shtëpie në rrugën Mandeville Road, northolt, Middlesex.
  9. Në 10 Janar 2023 dhunoi një vajzë.