Prej gushtit të vitit 2022, Ervis Martinaj është i zhdukur dhe nuk dihet ende çfarë ka ndodhur me të.

Në një intervistë në studion e “7pa5”, eksperti i sigurisë, Fatjon Softa, u shpreh se për sa kohë nuk është gjetur trupi, Ervis Martinaj konsiderohet i gjallë.

“Për aq kohë sa nuk kemi një kufomë, personi mbetet i gjallë. Kemi raste të mafies italiane që janë gjetur edhe pas 30 vjetësh, persona që i kanë konsideruar të vrarë. Vazhdoj të them që personi është gjallë. Nga pikëpamja ligjore sa herë ka një emër që del kemi një urdhër për kontrollin e banesës, për shpalljen në kërkim. Policia e Shtetit, edhe pse kishte një urdhër, ka pasur disa informacione optimiste. Një person me një fuqi të tillë ishte tepër i mbrojtur edhe prej faktit që shoqërohej nga punonjës policie. Për aq kohë sa nuk ka një informacion, policia ka bërë kontrolle, kërkime, disa teza kanë qenë që e kanë parë të vrarë, të ndarë në 4 pjesë, por edhe kjo nuk është vërtetuar, nuk është gjetur kufoma”, shprehet eskperti.

Gjithashtu, ai foli edhe për mundësinë e zëvendësimit të Martinajt dhe tha që grupet kriminale ngrihen mbi bazën e disa interesave.

“Grupet kriminale kur kanë një drejtues të grupit, ose vazhdon të punojë edhe kur është i fshehur, ose zëvendësohet. Ajo që ne shohim është kur vrasin, për pjesën tjetër të aktivitetit të tyre ekonomik, nuk e shohim.

Të gjitha grupet kriminale që kanë arritur një fuqi pushteti, tregon për fuqi ekonomike të tyre. Këto grupe që janë me një fuqi të tillë, janë grupe që kanë forcën e organizimit dhe armatimit. Kanë mjete të vjedhura, snajpera, targa të vjedhura, kallashnikov.

Grupet kur krijohen ngrihen mbi bazën e disa interesave. Në këto grupe që krijohen, krijohen ose mbi baza familjesh, ose shoqërore, ose mbi baza interesash. Në momentin që krijohen, këto grupe kanë struktura. Me siguri ka pasur ndihmës dhe ka pasur në krah persona të besuar”, u shpreh eksperti Fatjon Softa.