Gjykata e Posaçme ka rrëzuar kërkesën e ish-kryeminsitrit Sali Berisha dhe dhëndrit të tij Jamarbër Malltezit për masë më të butë sigurie. Ata kishin kërkuar që të hetoheshin me masë lehtësuese por gjykata nuk e aprovoi

Institucioni ka paraqitur në senacë disa linqe të mediave ku shkruheshin se Sali Berisha ka thyer masën e sigurisë duke arsyetuar se Berisha nuk ka qenë korrekt me rrespektimin e vendimit të gjykatës.