Gjykata e Sarandës ka caktuar masën e sigurisë “Arrest në burg” për 36 vjeçarin Sotir Çabir, të dyshuar si autor të shpërthimit me eksploziv të hotel “Bizanti” në orët e para të mëngjesit të së hënës.

Nga kamerat e sigurisë Çabiri është parë të dalë nga hoteli 3 minuta para shpërthimi, që dyshohet se ka ardhur si pasojë e konfliktit për pronësinë e objektit 700 metër katrorë.

Edhe pse është filmuar nga kamerat, ai ka mohuar akuzat, duke thënë se ishte kthyer në hotel për të marrë diçka, jo për ta shpërthyer.

“Nuk kam lidhje me shpërthimin. Unë u ktheva në hotel se kisha harruar diçka dhe do iknim jashtë Shqipërisë”, ka thënë 36-vjeçari.

Ndërkohë sipas policisë, tritoli ishte vendosur në 5 pika në ndërtesë, çka tregon vendosmërinë e autorit për ta rrëzuar objektin totalisht.

Kujtojmë se prona ka qenë ka qenë objekt procesesh gjyqësore me palë paditëse Dhimitër Evangjeliu dhe të paditur Spiro Çabiri dhe Vangjel Shtuka, që rezultojnë bashkëpronarë në QKB bashkë me Miranda Qabirin.