Mediat e huaja e kanë renditur Shqipërinë si një nga vendet që duhet vizituar këtë verë.

Që nga “Daily Mail” te “CNN”, nuk ndalet në mediat e huaja jehona e Shqipërisë turistike dhe suksesit të jashtëzakonshëm.

Së fundmi ka qenë media britanike “Financial Times” e cila ka publikuar një plazh të Shqipërisë që e quan “Një Itali e vogël”, duke shkruar:

Një nga vendet më të varfra të Evropës, Shqipëria ka luftuar për dekada për të hequr reputacionin e korrupsionit dhe krimit të organizuar që ka shtyrë qindra mijëra shqiptarë të emigrojnë. Por tani po gëzon një ringjallje ekonomike pjesërisht për shkak të një bumi turistik.⁠

Mirëpo, Krist Aliaj nuk bie aspak dakort me artikullin duke kundërshtuar me një koment.

“Opinion jopopullor: është pikërisht kaosi që vjen nga krimi i organizuar – korrupsioni – infrastruktura e keqe – shërbimi i ulët – «elita» e pasura e re – narkokultura….që tërheq turistët – jo vetë «kostoja e ulët»”.