Sekretarja e Marrëdhënieve me Publikun në Partinë Demokratike Jola Hysaj ka denoncuar investimin e dështuar prej 2 milionë dollarësh në Kodër-Currila, të realizuar vite më parë.

Në një prononcim për mediat nga zona e Currilave, ku rrëshqitjet e dherave nga kodra bllokuan rrugën, Hysaj theksoi se “tashmë arrijmë të kuptojmë qartazi  aferën korruptive në  Prill 2015, ku vetem, pak javë para zgjedhjeve lokale, kryeministri Edi Rama u shfaq në krah të njeriut të tij të besuar, Vangjush Dakos për të bindur durrsakët se kishte ardhur fundi i rrëshqitjeve në zonën e Kodrës së Currilave“.

DEKLARATË E PLOTE E JOLA HYSAJ:

Ndërkohë që Kodra e Currilave vazhdon të degradojë sa herë që ka reshje shiu, qofshin këto të vogla apo të mëdha, gjithmonë e më shumë arrijmë të kuptojmë investimet sipërfaqësore të qeverisë dhe abuzimet që janë bërë dhe bëhen me qytetin e Durrësit.

Tashmë arrijmë të kuptojmë qartazi  aferën korruptive në  Prill 2015, ku vetem, pak javë para zgjedhjeve lokale, kryeministri Edi Rama u shfaq në krah të njeriut të tij të besuar, Vangjush Dakos për të bindur durrsakët se kishte ardhur fundi i rrëshqitjeve në zonën e Kodra se Currilave.

Premtimet se investimi në këtë zonë do të eleminonte për një kohë të gjatë problemet në te po e tregojnë vit pas viti që nga 2015, që janë premtime boshe dhe abuzive.

Disa nga pikëpyetjet per kete projekt:

1.            Ku janë janë 50 mijë fidanë që u premtuan se do te mbilleshin ?

2.            Ku është pamja e transformuar e një kodre të gjelbëruar me një larmi bimësie,  qe do te ndodhte brenda një harku 2-3 vjeçar “?

3.            Cili është atraksion i rëndësishëm qe u premtua për të gjithë ata që do të shfrytëzojnë vijën e shëtitjes në ajër të pastër.?

4. A kane studime te mirëfillta gjeologjike lejet e ndërtimit e dhëna në Kodrën e Currilave dhe Kodër Vilë?

5. Bashkia e Durrësit me detyrën e saj funksionale te mirëmbajtjes jo vetëm të zonës por dhe mirëmbajtjen e se ashtuquajturit projekt i cili do te sillte si risi dhe shëtitoren ndërmjet Kodrës së Currilave dhe Kodër Vilës… Kjo e fundit e tej mbushur me leje ndërtimi pa kriter.

Ky  Investim i dështuar 2 milion dollarësh në Kodër-Currila tregon qarte  se fsheh aferën korruptive në realizimin e punëve publike në Durrës.

Por, pavarësisht këtij fakti, ende nuk është bërë asnjë ndjekje penale  nga Prokuroria e Durrësit apo  të ketë nisur ndonjë hetim për dëmin financiar të shkaktuar nga zbatuesit e projektit, Bashkia Durrës.

Lexo edhe: