Ditët e fundit efektivët e Policisë së Shtetit të Peruxhias kanë kryer një arrestim nga Prokuroria ndaj katër shtetasve shqiptarë, përkatësisht të lindur në vitet 1985, 1990 dhe dy në vitin 2000. Ata janë përgjegjës për vjedhje të rëndë.

Hetimet, të kryera nga Skuadra e Perugias, filluan shkurtin e kaluar, kur dy nga të dyshuarit detyruan të mbyllnin një dyqan duhani në Bastia Umbra, duke marrë letra gërvishtëse dhe 7,000 euro para të thata.

Hetimet e mëtejshme hetimore zbuluan se të dy, së bashku me dy bashkatdhetarë të tjerë, ishin përfshirë në nëntë vjedhje të tjera të ngjashme, duke dëmtuar shitës të duhanit dhe objekte tregtare të vendosura në lokacione të ndryshme të Umbrianit.

Në dhomën e tyre u gjetën 1500 euro para të gatshme, celularë dhe materiale të tjera të përdorura për kryerjen e krimeve, të gjitha të sekuestruara nga policia.

Pas formaliteteve rituale, të katërt u dërguan në burgun e Perugia Capanne, ndërsa dispozita u vërtetua nga G.I.P.