Disa të shtëna mes emigrantëve afër kufirit të Serbisë me Hungarinë lanë të vdekur tre persona dhe një tjetër të plagosur rëndë, njoftojnë mediat serbe.

Të shtënat ndodhën në magazina të braktisura bujqësore pranë fshatit Horgos, thuhet në raport. Një numër i madh i policëve janë dërguar në vendin e ngjarjes por ende nuk ka pasur një deklaratë zyrtare.

Raportimet për dhunë dhe përleshje me armë janë bërë të zakonshme pranë kufirit midis Serbisë dhe vendit anëtar të Bashkimit Evropian, Hungarisë. Mijëra emigrantë kanë ndërhyrë në zonë, duke kërkuar mënyra për të kaluar me ndihmën e kontrabandistëve.

Zona kufitare Serbi-Hungari shtrihet në të ashtuquajturën rrugë tokësore ballkanike të migrimit drejt Evropës Perëndimore, e cila të çon nga Turqia në Greqi dhe Bullgari, dhe më pas në Maqedoninë e Veriut, Serbi ose Bosnjë.

Qeveria e vendosur anti-imigruese e Hungarisë ka vendosur një gardh me tela brisk në kufirin me Serbinë për të ndaluar fluksin. Megjithatë, bandat e kontrabandës së njerëzve janë shumuar në zonën kufitare, duke u përplasur shpesh për kontroll.

Policia serbe ka bastisur zonën kufitare në disa raste gjatë disa muajve të fundit. Më vonë ata raportuan se kanë grumbulluar qindra emigrantë, kanë arrestuar kontrabandistë njerëzish dhe kanë gjetur armë të ndryshme në zonën e pyllëzuar.