Ullinjtë janë një fuqi ushqyese.

Edhe pse ato përbëhen kryesisht nga yndyra, ato janë yndyra të pangopura, lloji i njohur për përfitimet shëndetësore. Yndyra nuk është armiku. Disa lloje yndyrash, si yndyra në ullinj dhe vaji i ullirit, janë në të vërtetë të shëndetshme për zemrën. Plus, ullinjtë janë të ngarkuar me lëndë ushqyese të tjera që janë të mira për ju, duke përfshirë vitaminën E dhe antioksidantë (substanca që mbrojnë qelizat nga dëmtimi). Konsumimi i rregullt i ullinjve:

1. Mund të përmirësojë shëndetin tuaj të zemrës

Shumica e planeve ushqimore të shëndetshme ju inkurajojnë të përdorni vajin e ullirit si vajin e preferuar të gatimit. Vaji i ullirit gjithashtu përmban acid oleik, i cili potencialisht mund të:

Rrisni kolesterolin tuaj të mirë.

Ul presionin e lartë të gjakut.

Mbushja e ullinjve mund të jetë një lëvizje e mirë edhe për zemrën tuaj, pasi ullinjtë gjithashtu përmbajnë acid oleik.

2. Ju ofron yndyrna të shëndetshme

Dieta shumë e lavdëruar mesdhetare promovon ngrënien e yndyrave të shëndetshme, duke përfshirë ullinjtë, si dhe vajin e ullirit. Yndyrnat kanë më shumë kalori sesa karbohidratet ose proteinat. Por kur bëhet fjalë për shëndetin e zemrës, lloji i yndyrës që hani është më i rëndësishëm se sasia.