Një zjarr masiv ka përfshirë një sipërfaqe me shkurre në zonën midis Ksamilit dhe Butrintit.

Forcat zjarrfikëse të Sarandës ndodhen në vendngjarje. Sipërfaqja e përfshirë nga zjarri llogaritet në rreth 1 ha ullishte.