Hamasi publikon një video propagandistike në të cilën tri gra izraelite të mbajtura peng nga grupi në Rripin e Gazës qortojnë kryeministrin Benjamin Netanyahu, duke i bërë thirrje atij që të sigurojë lirimin e tyre dhe duke e akuzuar atë për dështimin për të parandaluar sulmin e grupit terrorist më 7 tetor.

Tri gratë janë identifikuar nga mediat izraelite si Elena Trupanov, Daniel Aloni dhe Rimon Kirsht. Në përgjigje, kryeministri izraelit Netanyahu tha se “Kjo është propagandë mizore”.

Ndërsa IDF intensifikon operacionin e saj në Rripin e Gazës, Hamasi mendohet se po përdor manipulime të ndryshme psikologjike për të mbjellë ndarje dhe për të dobësuar vendosmërinë e izraelitëve, ndërsa përdor negociatat për lirimin e rreth 240 robërve që po mban për të blerë kohë dhe burime për fushatën e saj ushtarake.

Numri i pengjeve të mbajtura nga Hamasi është në 239 dhe 40 persona mbeten të zhdukur.