Tetë shqiptarë kanë rënë në prangat e policisë spanjolle. Bëhet me dije se shqiptarët kultivonin dhe trafikonin marijuanë në një shkallë të gjerë. Siç raportohet operacioni nisi marsin e kaluar kur Policia Kombëtare Spanjolle nisi të gjurmonte këtë grup me origjinë shqiptare. Gjatë hetimit, policia lokale e Turís bashkëpunoi, duke kulmuar operacionin më me kontrollin e përbashkët të një shtëpie në qytet.

Gjithashtu janë kontrolluar nga autoritetet shtatë shtëpi të tjera në qytete të ndryshme. Këto kërkime rezultuan në tetë arrestime për anëtarësim në një organizatë kriminale, trafik njerëzor, trafik droge, mashtrim me energji elektrike, krime kundër të drejtave të punëtorëve dhe pretendime gjyqësore. Gjithashtu u konfiskuan gjithsej 2024 bimë cannabis dhe 40 kilogramë marijuanë.