E dërguara speciale e SHBA për monitorimin dhe luftimin e antisemitizmit, Deborah Lipstadt, tha se Uashingtoni ishte “thellësisht i shqetësuar nga rritja dramatike e incidenteve antisemitike”.

“Qeveritë, forcat e zbatimit të ligjit dhe grupet e komunitetit në Evropë, Amerikën Latine, Australi, Afrikën e Jugut, Amerikën e Veriut, Rusi dhe gjetkë kanë raportuar një rritje të mprehtë të incidenteve, retorikës dhe nxitjeve antisemitike në tre javët e fundit,” vuri në dukje ajo.

“Incidentet e dhunshme në mbarë botën në tetor kanë përfshirë ngacmimet dhe sulmet ndaj individëve hebrenj, si dhe shpifjet dhe sulmet ndaj vendeve hebreje.

Synimi i komuniteteve hebreje me urrejtje, trembje ose dhunë në lidhje me konfliktin në Lindjen e Mesme është e patolerueshme dhe antisemitike. Nuk ka justifikim dhe duhet të ndalojë.

Hebrenjtë në mbarë botën nuk duhet të mbahen kurrë përgjegjës për fjalët dhe veprimet e izraelitëve apo të ndonjë qeverie tjetër.”

Lipstadt theksoi gjithashtu se “nuk ka vend për urrejtje ndaj hebrenjve, myslimanëve, arabëve, palestinezëve, izraelitëve apo kujtdo tjetër”.