Ministria e Arsimit ka përcaktuar 21 qershorin si datën kur do të zhvillohet gara për autoritetet e reja drejtuese në të gjithë institucionet e arsimit të lartë në Shqipëri.

Pas 4 emrave që kandidojnë për postin e rektorit të Universitetit “Aleksandër Moisiu” të Durrësit, zbardhen edhe emrat e kandidatëve për dekanë dhe shefa departamentesh në 5 fakultetet e këtij institucioni.

Vlen të theksohet fakti se në disa fakultete, për dekan dhe shef departamenti ka vetëm një kandidat në garë.

“DurrësLajm” po i zbardh emrat si më poshtë:

Fakulteti i Teknologjisë së Informacionit:

Kandidatë për dekan

Anjeza Pasku

Kandidatë për shef departamenti:

Eris Zeqo (Departamenti i Shkencave Kompjuterike)

Rinela Kapçiu (Departamenti i Shkencave Kompjuterike)

Fatmira Prodani (Departamenti i Teknologjisë së Informacionit)

Teuta Thanasi (Departamenti i Matematikës)

Fakulteti i Biznesit

Kandidatë për dekan

Ermir Shahini

Llambi Prendi

Olta Nexhipi

Kandidatë për shef departamenti

Alma Zisi (Departamenti i Shkencave Ekonomike)

Altin Gjini (Dep. i Statistikës dhe Informatikës së zbatuar)

Ariola Harizi (Departamenti i Marketingut)

Vaeld Zhezha (Departamenti i Marketingut)

Denada Liça (Departamenti i Menaxhimit)

Ulpian Hoti (Departamenti i Menaxhimit)

Mirela Tase (Departamenti i Turizmit)

Rovena Troplini (Departamenti i Financë Kontabilitet)

Fakulteti i Studimeve Profesionale

Kandidatë për dekan

Rezarta Kalaja

Kandidatë për shef departamenti

Indrit Bimi (Departamenti i Shkencave Teknike Mjekësore)

Marsida Krasniqi (Departamenti i Shkencave Teknike Mjekësore)

Iris Dhamo (Dep. i Studimeve të integruara me praktikën)

Merita Xhixha (Dep. i Shkencav të Aplikuara të Natyrës)

Stela Sefa (Dep i Shkencave Inxhinierike dhe Detarisë)

Fakulteti i Shkencave Politiko Juridike

Kandidatë për dekan

Gentiana Kraja

Linert Lirëza

Kandidatë për shef departamenti

Endri Balla (Departamenti Administrim Publik)

Mentor Beqa (Departamenti Administrim Publik)

Ervis Garunja (Departamenti Drejtësi)

Joniada Musaraj (Departamenti Drejtësi)

Dorina Bërdufi (Departamenti Shkenca Politike)

Esilda Luku (Departamenti Shkenca Politike)

Fakulteti i Edukimit

Kandidatë për dekan

Klodiana Leka

Kandidatë për shef departamenti

Edlira Adurahmani (Departamenti i Gjuhës Shqipe)

Helena Mukli (Departamenti i Gjuhës Shqipe)

Sokol Paçukaj (Departamenti i Psikologjisë)

Juljana Laze (Departamenti i Sociologjisë)

Anita Muho (Departamenti i Gjuhëve të huaja)

Elda Tartari (Departamenti i Pedagogjisë)

Ilir Sallata (Qendra e Edukimit në Vazhdim)