Një grua e re 23-vjeçare është paraqitur mëngjesin e sotëm pranë Maternitetit të Durrësit, ku kishte planifikuar të linde foshnjën e saj dhe më pas ta braktiste atë në këtë institucion.

Nga informacionet paraprake, gruaja e re ka pretenduar se partneri i saj ishte larguar drejt Italisë dhe në kushtet ku ishte e vetme dhe në pamundësi ekonomike, e kishte të pamundur ta rriste e vetme fëmijen e saj.

Stafi i maternitetit ka njoftuar policinë e Durrësit dhe një grup i gatshëm ka shoqëruar gruan e re në komisariat për të marrë dëshmin e saj.

Deri më tani nuk dihet nëse gruaja e re ishte banore e Durrësit, apo kishte ardhur nga ndonjë qytet tjetër.

Pavarësisht insistimit të “DurrësLajm” për të mësuar më shumë mbi këtë ngjarje, nga materniteti i qytetit nuk u dha asnjë përgjigje konkrete lidhur me rastin në fjalë.

Braktisja e fëmijëve është një fenomen i njohur, kujtojmë këtu se rreth një muaj më parë, 22-vjeçarja Denada Sula, braktisi foshnjën e saj pranë koshit të mbeturinave në afërsi të rotondos në hyrje të Golemit. Foshnja kishte qëndruar për disa orë aty derisa u gjet nga një qytetar i rastësishëm.