Edicioni i XXV i Festivalit Ndërkombëtar të valleve dhe lojëra popullore për fëmijë “Luajmë dhe vallëzojmë”, i organizuar nga Qendra Kulturore e Fëmijëve Durrës ndezi atmosferën në shëtitoren “Taulantia” për dy netë me radhë.

Grupet e fëmijëve nga vendet e rajonit por edhe më gjerë si Kosova, Mali i Zi, Bosnje Hercegovina, Turqia, Ukraina, Bullgaria, Rumania dhe Maqedonia e Veriut krijuan një atmosferë të vërtetë festive në shëtitoren më të frekuentuar të qytetit bregdetar.

Në përfundim të aktivitetit u shpërndanë çmimet për grupet më të mira pjesëmarrëse.

Kategoria Loje popullore:

Vendi i Pare – QKF Kurbin

Vendi i Dyte – Koshnicë/Kosovë

Vendi i Trete – Kavaja

Kategoria Valle popullore:

Vendi  i pare – Bosnje Hercegovina

Vendi i dyte – Prishtina/Kosove

Vendi i dyte – Shkupi /Maqedoni e Veriut

Vendi i Trete: Kërcovë, Tuzi, Rumania

Atmosfera e festivalit: Peja

Koreografia me e mire: Kishnicë /Kosove

Folklori me i mire: Tirana

Valltari me i mire:  Frenki Merebeza, Ansambli “Shqiponja” Tirane.

Valltarja me e mire: Uendi Cara, QKF Kurbin