Një konkurs letrar dhe ekspozitë me piktura me temë: “Lulet më të bukura për ju”, është organizuar me rastin e festave të 7-8 Marsit me nxënësit e shkollave 9-vjeçare të Bashkisë Durrës.

Vogëlushët e shkollave të qytetit, u prezantuan dje më 3 mars para njëri-tjetrit dhe jurisë me punimet e tyre, nën emocionet për të dalë sa më bukur dhe pse jo me synimin për të rrëmbyer ndonjë çmim.

Konkursi ishte në kategoritë e “Poezisë”, “Esesë”, “Pikturës”, “Vizatimit”, “Aplikacionit” dhe “Mozaikut”.

Juria e përbërë nga specialistet e Bibliotekës Publike të Durrësit; Teuta Dhima – Bibliografe pranë Sektorit të Albanologjisë dhe Kreola Disha – Specialiste e Sektorit të Huazimit të Librit dhe Periodikut shqip, pasi dëgjuan interpretimet e nxënësve i vlerësuan ata me këto çmime në kategoritë e “Poezisë” dhe “Esesë”:

Ndërkohë, çmimet e tjera në kategoritë e  “Pikturës”, “Vizatimit”, “Aplikacionit” dhe “Mozaikut”, u ndanë si më poshtë: